top of page

Semesterns bästa DIY för Rörelse på recept:

Uppdaterat: 15 juli

Hej, alla äventyrslystna semestergladisar! Nu när solen skiner och semestern är här så är det dags att låta rörelserna flöda och att vi kastar oss ut i härliga sommaräventyr. Ni har säkert hört talas om Fysisk aktivitet på recept (FaR), men vad säger ni om att vi skapar våra egna recept för att få en rolig och aktiv semester? - Jag har tagit fram förslag på ety par roliga aktiviteter som jag hoppas inspirerar dig till aktivitetsglädje i sommar! Har du några förslag på aktiviteter ? Tipsa mig så fyller vi på listan tillsammans.

Här är sju rörelserecept som innehåller olika doser av upplevelser, äventyr, utmaningar, välmåenden och skratt.


1. Svinga dig som Tarzan:

Sätt på dig dina mest oömma kläder och ge dig ut i skogen för att klättra som en riktig Tarzan eller Jane. Försök hoppa mellan träden utan att nudda marken och svinga dig hejdlöst i ”lianerna”. Släpp loss din inre vilding med ett riktigt Tarzanvrååål! Kanske får du ett vrål tillbaka?


2. Strandstretch och sandkakstårta


Njut av solens varma strålar och bege dig till närmaste sandstrand för skön strandstretch.

Sträck ut dig allt vad du kan och stretcha ut hela kroppen. Passa på att även göra lite balansövningar och känn hur sanden kittlar mellan tårna. När du är klar kan du belöna dig själv med en läcker sandkakstårta – kom ihåg att kalorierna är fiktiva!


3. Bli en mästare på Rockring

Leta fram barnens rockring eller köp en ny och visa upp dina fantastiska färdigheter i att vicka på höfterna för att snurra rockringen runt midjan. Utmana familj och vänner och tävla om vem som kan snurra rockringen längst. Garanterat är att du håller magmusklerna i trim. Fota och använd hashtag som #jagrockarfett #rockringärbäst, så kan du gör du succé på sociala medier.


4. Stand-up bräda med twist:

Ge dig ut på vattnet och utmana dig själv att balansera på SUP-brädan samtidigt som du utför olika yogaövningar. Försök dig på en solhälsning eller gör en liggande baby mitt ute på sjön. En balansakt med extra skrattgaranti på köpet!


5. Matmaraton:

I ett matmaraton utmanar du dig själv och dina smaklökar i den gastronomiska andan. Se det som en kul utmaning att smaka på nya rätter och njuta av semesterns läckerheter. Prova nya olika matställen som har hälsosam mat på meny eller laga till en egen fantastisk femrättersmiddag i hälsans tecken. Tänk nytt och annorlunda och använd grönsaker och frukter du inte har ätit förut. Kom ihåg att dokumentera dina kulinariska äventyr och lägga upp matbilderna på sociala medier.


6. Funky dans på stranden:

Släpp loss dansgudinnan eller dansguden inom dig och dansa dig svettig på stranden. Skaka loss till sommarhits, gör galna rörelser och bjud in andra förbipasserande att delta i din spontana stranddansfest. Visa upp dina bästa moonwalks i sanden och dansa som om ingen såg dig. Är du modig kan du sprida din dansglädje på sociala medier genom att livestreama det hela.


7. Cykelsafari:

Ge dig ut på en spännande cykelsafari där du bor eller till ett naturområde. Upplev naturens skönhet och se om du kan pricka av olika djur och växter på din cykeltur. Varför inte klä ut dig till en äventyrare som Indiana Jones med kikare och kaki-skjorta för att verkligen komma in i safari-andan?

 Rösta på din favorit.


Klicka på din favorit

  • Rockring

  • SUP-yoga

  • Tarzan

  • Matmaraton


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page