top of page

Stå upp för din hälsa

Uppdaterat: 15 juli

Vi har hört det förr: "Sitt inte stilla för länge, det är dåligt för hälsan", men hur många av oss tar det verkligen på allvar? Vi tror att vi rör på oss tillräckligt mycket under dagen, men undersökningar visar att det ofta är precis tvärtom. Att träna en timme och sedan sitta still 11 timmar är inte direkt nyttigt eller hälsosamt, men faktum är att det är många som tränar regelbundet gör så.


Stillasittandet oavsett om vi tränar tre dagar eller flera i veckan är ändå ett av de största hoten mot vår hälsa idag. Forskning visar att långvarigt stillasittande ökar risken för allt från hjärt- och kärlsjukdomar till diabetes och cancer.


Vad är det bästa vi kan göra för att förändra det? Det är bokstavligen talat - att ställa sig upp och stå för sin hälsas skull!

Se till att stå upp och rör på dig regelbundet under dagen och nej, en snabb sväng till kaffemaskinen räknas inte som en promenad.

Här är en utmaning för dig: försök stå upp en kort stund var 20:e minut under dagen. Gör det enkelt med att ställa en timer och ta sedan en kort promenad, eller gör några stretchövningar eller ett par knäböj. Det räcker så. Gör det bara varje timme och varje dag och till slut blir det en vana som du inte ens tänker på.


Du kan också prova några andra sätt med att stå upp under dagen, som t.ex, ha stående eller gående möten. Ett annat bra sätt är att du står upp medan du pratar i telefon eller tittar på TV eller skrollar flödet på sociala medier. Om du har ett höj-och sänkbart bord, ställ det på högsta läget när du går för dagen, så är det enklare att börja nästa morgon stående.


Sist men inte minst, kom ihåg att allt räknas. Varje liten rörelse och varje stund som du undviker att sitta stilla är ett steg i rätt riktning. För din framtida hälsa , stå upp. Din kropp och själ kommer tacka dig för det!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page