top of page

Träning för självkärlek!

Tre kvinnor som spänner armbågsmusklerna

Jag vet att många människor kanske ser på träning och fysisk aktivitet som något som är till för dem som vill gå ner i vikt eller vill få en "perfekt" kropp. För min del ser jag det ur en annan synvinkel, nämligen att träning inte bara är för yttre förändringar, utan också är en akt av självkärlek som vi alla mår bra av. Att vara fysiskt aktiv handlar mera om att känna sig stark och energisk än att krympa midjemåttet eller få musklerna att synas (fast det är en trevlig bonus!).

Att investera i vår fysiska och mentala hälsa är en gåva till oss själva. Så, när vi lämnar soffan och istället börjar röra på oss, händer det fantastiska saker i vår kroppar. Musklerna blir starkare, skelettet mår bättre, och hjärtat jublar av all aktivitet!


Faktum är att med aktiv rörelse så kan du börja må bättre i själen, för fysisk aktivitet är inte bara bra för kroppen utan även för vår mentala hälsa. När vi tränar frigörs endorfiner – våra egna lyckopiller – som får oss att känna oss som att vi svävar på moln! Brukar du känna dig stressad och orolig så kan du få det att försvinna som genom ett trollslag efter ett svettigt träningspass.


Oavsett om du nu är redo för springa ett maraton eller bara kommer ta en lugn kvällspromenad runt kvarteret, så är att det viktigaste i slutändan att du tar hand om dig själv och känner dig stark och frisk. Att träna är en investering i livskvalitet och välbefinnande som varar långt bortom gymmet eller löparspåret."💪✨


Jag vill förstås veta vad du tycker! Dela med dig av erfarenheter och tankar om träning för självkärlek.

Hur påverkar träning din fysiska och mentala hälsa?

Lämna en kommentar nedan och dela gärna inlägget vidare för att inspirera till att prioritera hälsa och välmående! 🧡


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page