top of page
Citrus Fruits

"Hälsokicken"
6 v online-kurs
Anmälan öppnar 7april
Nästa kurstart:
15 april 2024

Kursen är utformad för att hjälpa dig att skapa en hållbar livsstil

Välkommen till Hälsokicken. En  6-veckors onlinekurs som syftar till att stärka ditt välmående och hjälpa dig att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil. Kursen är utformad för att hjälpa dig att skapa en livsstil som är hållbar på lång sikt. Genom att lära dig de bästa strategierna för träning och kost kan du ta steget mot att bli en starkare  och mer harmonisk version av dig själv.

Hälsokicken" är en online-kurs för alla som har upplevt sig förvirrad av all motstridig information om kost, hälsa och träning som florerar. Du vet vad du bör äta, men har svårt att följa det konsekvent. Trots att du har testat olika program har du inte fått de önskade resultaten och haft svårt att hålla dig till din plan för kost och träning.

Hälsotriangel, kost-träning-vila

Här kan du läsa vad som ingår i kursen:

01
Kostprogram 

Ta del av experttips och näringsriktiga kostplaner för att stödja dina träningsmål och skapa en balanserad och hälsosam kost samt matrecept för att underlätta för dig . Allt detta finns samlat i en smidig App "Nutrion Data Kost och träning". 

03
Coachning

För att ge dig extra stöd och vägledning på din hälsoresa ingår det varannan vecka personlig livsstilscoaching på 30 minuter.

02
Träningsupplägg

Du får träningsprogram och riktlinjer för att bygga styrka, kondition och rörlighet med olika träningsmetoder och variationer.  Anpassad för såväl nybörjare till mer träningsvan och passar för både gym- och hemmaträning. Allt detta finns samlat i en smidig App "Nutrion Data Kost och träning". 

04
Gemenskap

Till varje kurs finns en online-grupp. Det är en sluten community  och här finns möjligheten att peppa och stötta varandra. i gruppen. Hur engagerad du väljer att vara är helt upp till dig.

6 skäl till varför du ska välja "Hälsokicken" 

Citrusfruktjuice

Vetenskapliga metoder

Tränings- och koststrategierna är vetenskapligt baserade och beprövade för att ge hållbara resultat. (Enligt svenska FATrex -metoden.)

tränande kvinna med Kettle Bells

Kickstart för bättre hälsa

Kursen erbjuder kunskap, verktyg och stöd för att utforska nya tränings- och kostvanor. Det kan  hjälpa dig att göra positiva förändringar och ge dig en grund att bygga vidare på.  Helt enkelt en kickstart för att förändra din hälsa och livsstil.

hållbarhet, växande gröda

Personlig Tillväxt

Det är viktigt att du vågar fokusera på processen och vara öppen för att lära dig och växa under kursens gång. Kursen ger en möjlighet att utforska och utveckla en hälsosammare livsstil. Det handlar inte bara om att uppnå ett specifikt mål, utan också om att lära sig om sig själv, sin kropp och vad som fungerar bäst för dig.

Sittande kvinna med benen i kors i träningskläder

Personlig coachning

För att ge dig extra stöd och vägledning  kommer jag att vara din personliga coach  under kursens 6 veckor. Vi kommer att ha online-coachingsessioner, varannan vecka under 30 minuter, där vi gemensamt arbetar mot dina hälsomål.

Bara fötter på sandstrand

Höj din energi och välbefinnande

Genom att investera i din hälsa och välja en hållbar livsstil, kan du uppleva en förbättring av energinivåer, självförtroende och allmännt välbefinnande.

Gruppsamtal skämrm online

"Pepp-grupp"

Du har möjlighet att vara en del av en engagerande och stödjande online-grupp, som är en sluten community för just din kursgrupp.  Här finns möjligheten att peppa och stötta varandra när utmaningarna känns lite tuffare. Hur engagerad du väljer att vara i gruppen är helt upp till dig. Vissa föredrar att vara helt anonyma och använda plattformen för att ta del av informationen, medan andra är mycket aktiva och delar sina tankar och känslor under kursen. 

 • Vad innefattar kursens uppstartsprocess och vilken information samlas in?
  Inför kursen har vi ett kort uppstartsamtal där du kommer att ha ett samtal med mig, Agneta. Under samtalet kommer du att få möjlighet att dela dina mål och förväntningar med kursen. Jag kommer också be om viss personlig information, såsom vikt, längd, ålder och kön. För att skydda din integritet och se till att du känner dig bekväm med att dela denna information, används de endast för kostregistrerings-appen. Dessa data är nödvändiga för att anpassa kost- och träningsupplägget för dig.
 • Hur lång tid tar kursen och hur är den strukturerad?
  Hälsokick-kursen sträcker sig över sex veckor. Varje vecka får du tillgång nya träningspass och matrecept sam andra resurser som du kan ha fått av din coach för utforska i din egen takt. Du kan själv anpassa mycket av kursens material som ger dig flexibilitet att anpassa ditt engagemang efter dina egna behov och schema.
 • Vad kan jag förvänta mig att uppnå genom att delta i Hälsokick-kursen?
  Hälsokick-kursen syftar till att stärka ditt välmående och hjälpa dig att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil. Genom att lära dig de bästa strategierna för träning och kost kan du ta steg mot att bli en starkare, friskare och mer harmonisk version av dig själv. Resultaten kan variera beroende på individuella faktorer, men kursen ger dig verktygen och riktlinjerna för att göra positiva förändringar i din hälsa och livsstil.
 • Finns det någon form av stöd eller interaktion under kursen?
  Ja, under kursen kommer du att ha tillgång till en diskussionsgrupp där deltagarna som startar samtidigt som du valfritt väljer om de vill interagera med andra deltagare för att och få stöd och inspiration. Dessutom finns det möjlighet att ställa frågor och få svar från mig i gruppen Det finns stor vinning i att dela erfarenheter och stödja varandra på kost- och träningsresan.
 • Hur sker kommunikationen inom Hälsokick-kursen?
  För att underlätta och effektivisera kommunikationen används Nutrition Data kost- och tränings-app som navet i vår kommunikation. Genom denna app får du kost-och träningsprogram, matrecept samt möjlighet att scanna livsmedel med mera. samt att du via meddelandefunktionen har direktkontakt med mig som din coach.
 • Är Hälsokick-kursen lämplig för alla träningsnivåer?
  Ja, Hälsokick-kursen är utformad för att vara anpassningsbar till olika träningsnivåer. Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, kommer kursen att ge dig träningsprogram och riktlinjer som kan anpassas efter din nivå och framsteg. Du kan erbjudas modifieringar och alternativ för övningar för att passa dina individuella behov. I anmälan till kursen får du uppge din träningsnivå.
 • Hur mycket tid bör jag förvänta mig att spendera på träning varje vecka?
  Tiden varierar beroende på individuella preferenser och mål. Rekommendationen är att du avsätter cirka 3-5 timmar per vecka för att genomföra träningsprogram och vardagliga aktiviteter. Kom ihåg att det är flexibelt och du kan anpassa tidsåtagandet efter ditt eget schema.
 • Kan jag delta i Hälsokick-kursen om jag har specifika kostrestriktioner eller allergier?
  Absolut! Hälsokick-kursen kommer att erbjuda kostplaner och råd som kan anpassas till olika kostrestriktioner och allergier. Du kommer få alternativ och tips för att hjälpa dig att navigera genom kostens utmaningar och hitta lösningar som passar dina individuella behov. I anmälan till kursen uppger du dina specifika önskemål.
 • Erbjuder Hälsokick-kursen specifika dieter som LCHF eller 5:2 intermittent fasta eller liknande?
  Nej, Hälsokick-kursen fokuserar inte på att främja specifika dieter. Jag tror på en balanserad och varierad kost som passar individuella behov och preferenser. Istället för att föreskriva specifika dieter, fokuserar jag på att lära deltagarna om vikten av näringsrik mat, portioner i rätt storlek och att välja bra livsmedel. Kursen erbjuder också koststrategier och råd för att hjälpa dig att göra hälsosamma matval som kan passa din livsstil på lång sikt.
 • Får jag personlig coachning och stöd under kursen?
  Ja, Hälsokick-kursen inkluderar personlig coachning . Det kommer ges möjlighet å svar på dina frågor, få tips individuell vägledning varannan vecka. Detta hjälper till att skapa en personlig och stödjande miljö för att maximera dina resultat och framsteg.
 • Finns det några begränsningar eller krav för deltagande i Hälsokick-kursen?
  Jag vill vara tydlig med att Hälsokick-kursen är utformad för att främja en hälsosam och balanserad livsstil. Jag välkomnar deltagare med olika kroppstyper och träningsnivåer. Dock rekommenderar jag att personer med en kliniskt lågt kroppsmasseindex (BMI) eller personer som kämpar med ätstörningar söker professionell hjälp och rådgivning som är mer specialiserad på deras behov.
 • Kan jag vara anonym inom kost- och träningsappen?
  Absolut! Vi värnar om din anonymitet och respekterar din personliga integritet. Du kan själv välja hur mycket eller lite du vill dela och engagera dig i appen. Om du föredrar att vara anonym, är det fullt möjligt att använda appen utan att avslöja din identitet. Uppge ditt önskemål i din anmälan till kursen.
 • Hur säker är kost- och träningsappen?
  Det är en pålitlig kost- och träningsapp som prioriterar säkerheten för all användardata. Din integritet och personliga information är av största vikt, och de arbetar för att säkerställa att all datahantering följer de högsta standarderna för integritet och säkerhet.
 • Vad händer efter att kursen är över? Finns det någon form av uppföljning?
  Efter avslutad kurs kommer du att ha tillgång till matrecept och träningsprogram samt övriga resurser under 6 veckor i appen. Dessutom finns möjligheter till fortsatt stöd och uppföljning genom till exempel en onlinegrupp. Du erbjuds även fortsatt coachning, som t.ex månadscoachning. Du som deltar i kursen kommer få råd om bästa nästa steg att göra för att hjälpa dig att fortsätta din tränings- och hälsoresa.
 • Vilka tekniska krav behövs för att delta i kursen?
  För att delta i Hälsokick-kursen behöver du en smartphone och dator. Du kommer behöva ladda ner en app där kost-och träningsprogram kommer att vara tillgängligt. Vid anmälan till kursen får du ett välkomstmejl med länk till appen, som du laddar ner från Google play eller App Store.
 • Vad kan jag förvänta mig av kost- och träningsappen?
  Kost- och träningsappen är en säker och användarvänlig plattform där du kan ställa frågor och få svar från mig. Du kan även registrera din kost, logga dina träningsaktiviteter och få tillgång till anpassade träningsprogram och recept som är specifikt utformade för kursen.
 • Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
  Jag strävar efter att erbjuda högkvalitativt innehåll och stöd i Hälsokick-kursen. Om du inte är nöjd med kursen, finns det en återbetalningspolicy. Vänligen kontakta mig för mer information om vår policy och för att diskutera eventuella bekymmer eller frågor du kan ha.
 • Behöver jag vara vältränad för att delta?
  Det är inget krav att vara vältränad eller ha speciellt bra kondition.
 • Hur betalar jag?
  Du kommer få en faktura via e-post efter första träningspasset.
 • Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?
  Ja, PT-Small Group uppfyller krav för friskvårdsbidrag.
bottom of page