top of page

VANLIGA FRÅGOR

Svar på dina frågor

Här är några av de frågor jag oftast får gällande träning och hur jag jobbar. Om du inte hittar svaret du letar efter får du gärna höra av dig till mig,  jag svarar så snabbt jag kan.

Agneta ligger på mage i gymmet och tittar mot kameran

VILKA TRÄNINGSREDSKAP FÖR ATT TRÄNA HEMMA REKOMMENDERAR DU?

Om du främst tränar kroppsviktsträning hemma behöver du inte en massa träningsgrejor. Det som  kan vara  användbart är en träningsmatta eller en yogamatta för att göra övningarna mer bekväma och minska risken för skador.  

Beroende på vilken typ av träning du är intresserad av så kommer här några  förslag på träningsutrustning för hemmet:

  1. Hantlar eller kettlebells: Dessa är mångsidiga träningsredskap som kan användas för en mängd olika övningar för att bygga styrka och uthållighet.

  2. Pilatesboll: Den kan användas för att träna balans, styrka och rörlighet. Det finns många övningar som du kan göra  för att träna hela kroppen.

  3.  Gummiband eller motståndsband är min personliga favorit som jag tar med mig när jag är ute och reser. Ett gumminband är fantastiskt mångsidigt och kan användas för rehabilitering, styrketräning och muskeltoning, och är ett enkelt och bra komplement till hemmaträning.

Köp inte för mycket saker,  låt i första hand dina träningsmål vara i fokus när du väljer dina träningsredskap och att  du ska ha plats för att förvara dem också . Om du är osäker på vilken utrustning som är rätt för dig, kan det vara en bra idé att rådgöra med en personlig tränare,  fysioterapeut eller liknande.

Frukt och grönt  uppskurna med   lite nötter på en skärbräda

HAR DU GUIDNING  I NÄRINGSLÄRA SAMT UPPLÄGG AV EN DIET?

Ja det har jag. Kostrådgivning och kostregistrering ingår inte i PT-paket.  Vill du lära dig mer om din kost så är det enklast att du  bokar en Hälsotimme. Ett samtal där dina mål står i fokus för att på bästa sätt hitta den optimala vägen att gå.

Agneta i svenska triathlon landslagdräkten med medalj om halsen

Varför ska jag välja Agneta Berg som personlig tränare?

Agneta Berg är en personlig tränare med en omfattande tränarutbildning och många års erfarenhet inom områdena, hälsa, kost och träning.  I sin roll som, tränare, hälso-coach, kostrådgivare och livsstilscoach är hennes fokus inte bara på att hjälpa sina klienter att bli fysiskt starkare, utan också på att hjälpa dem att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil som stöder deras hälsa på lång sikt.

Agneta tränar sina klienter i första hand på utomhusgym och löp-och motionsspår och erbjuder träning både individuellt och i grupp. Som aktiv triathlet och med flera tio-i-topplaceringar på Mastersnivå på Triathlon-SM, EM och VM har hon den expertis och erfarenhet som krävs för att hjälpa sina klienter att nå sina mål, oavsett om det handlar om att förbättra sin kondition, sitt välmående, öka sin styrka eller förbereda sig  inför en tävling.

Det som verkligen gör Agneta unik är hennes positiva inställning och engagemang för varje enskild klient. Hon har ett vakande öga på sina klienter för att se till att de utför övningarna på rätt sätt, samtidigt som hon ger inspirerande feedback och personlig coaching.  Agneta har en fantastisk förmåga att förklara och ge tips som många klienter inte har upplevt att de fått av andra personliga tränare.

Om du söker efter en tränare som kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål på ett hållbart sätt, med en positiv inställning och en expertis som är svår att matcha, är Agneta Berg det självklara valet för dig.

Här finns tips och råd

Ta del av tips och råd för din träning och hälsa. Allt från träningstekniker till kostrekommendationer.

bottom of page