top of page
Agneta

Lyxigt mellanmål: KesoFrutti med blåbär

Uppdaterat: 5 feb.


Smaskigt mellanmål som är proteinrikt, gott och nyttigt!

Kesofrutti går enkelt och snabbt att tillaga och den innehåller endast tre ingredienser. Krämig i konsistensen som påminner lite om risifrutti. Ett bra mellanmål med en perfekt kombo av kolhydrater och protein. Den här kan du njuta av att äta med gott samvete.

Perfekt mellis som passar till fredagsfikat!

Jag själv, gillar att äta smaksatt kvarg eller keso som mellanmål. De är verkligen favoriter i mitt kylskåp. Enkelt och gott. En annan favorit som alltid finns i frysen är blåbär, så en kombo på dessa tre kan snabbt bli ett lyxigt mellanmål att längta till efter träningspasset.


Bra mellanmål för dig som tränar

Till mina klienter berättar jag alltid vikten av att äta mellanmål både innan och efter träning.

KesoFrutti passar bra att äta både och före och efter träning eftersom den innehåller en bra mix av kolhydrater och protein (16,8 g) som kroppen behöver för att tillgodogöra sig träningen.


Recept: Kesofrutti med blåbär

Ingredienser för 1 portion

0,7 dl Kvarg vanilj fett 0,2% utan tillsatt socker

0,7 dl KESO Cottage Cheese fett 4%

1,0 dl Blåbär (tinade om de är frysta)

( För extra piff garnera med ett par amerikanska blåbär /hallon och citronmelis)


Tillagningsinstruktioner

  1. Blanda vaniljkvarg med keso.

  2. Fördela blandningen tillsammans med blåbären, eventuellt mosade

  3. Lägg i ett glas, en glasburk eller valfri behållare

Näring per portion
144 kcal
16,8 g protein
3,6 g fett
9,3 g kolhydraterd
1,9 g fibrer
2 g mättat fett
7,3 g sockerarter totalt
0,6 g salt

Tips för variation

a) Välj en annan smaksatt kvarg i med samma fetthalt och utan tillsatt socker.

b) Byt ut blåbär mot andra valfria bär eller 2 msk sockerfri sylt eller äppelmos.


(Receptet är från Nutrition Data, ett professionellt kostdataprogram, vilket jag använder vid kostrådgivning.

Receptsamlingen innehåller ca 750 utvalda recept som är näringsberäknade och testlagade.)



41 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page